Igår blev det faktiskt en väldigt lugn och skön dag i Stockholm. Vi åt lunch på ett väldigt mysigt ställe som hette STHLM: kaffe med mjölk och sen tog vi en liten promenad till Stureplan. Elin turistade sig ganska rejält med min systemkamera, men det är ju roligt att någon använder den i alla fall. För när jag annars tar med mig den någonstans ligger den mest i väskan.. Köpte förresten en väska också fast jag inte skulle, jäklarns.





10.22 på förmiddagen gick tåget från Gävle till Borlänge där farmor hämtade mig och Johan. Nu har vi ätit lunch (lappskojs, mums) och sen får vi väl se vad som händer med dagen. Det är skönt att vara här i alla fall! Funderar på att ta en promenad nu när det är så härligt väder.

Måste bara få visa vad jag har på mig idag också. Den här fina ponchon köpte jag för 30 kr (!) i Stockholm, passar perfekt med mitt nya favoritskärp som jag också köpte där.

Godmorgon! Vi har precis kommit upp från hotellfrukosten och jag är så himla mätt. Men det är ju gott så det finns inget att klaga över, haha. Idag regnar det här i Stockholm så vädret är inte på vår sida riktigt. Hoppas att det spricker upp senare så att jag får användning av mina nya brillor. Försöker också intala mig själv att jag absolut inte ska shoppa någonting mer idag men när man är här i huvudstaden är ju det ett av de svårare löftena att hålla..

Letade hela dagen efter ett par hyfsade solglasögon. Tycker inte att jag passar i någon modell alls men dessa fick det bli i alla fall och de är ju faktiskt väldigt fina.

Sitter på hotellrummet just nu, kollar på How I met your mother och tar det lugnt. Har gått runt mycket idag så är alldeles trött i fötterna. Vi kom hit runt elva med bussen och checkade in direkt och sen dess har vi ätit lunch, shoppat, fikat och shoppat lite till. Har gjort mycket reafynd idag faktiskt, är grymt nöjd!

Ska börja packa väskan nu inför Stockholm imorgon. Jag åker nämligen dit med Elin, sover en natt på hotell och sen åker vi hem på tisdagkväll. Vi hänger väl på stan i butikerna båda dagarna och tar fikapauser på mysiga caféer. Det är så det ska vara! Ska bli riktigt roligt.

Igårkväll hade ju jag som sagt filmkväll med Anna och Simon. Vi kikade på Pirates of the Caribbean, åt en massa chips och godis och somnade kors och tvärs i en och samma säng med bara ett täcke. Man kan ju inte påstå att man har sovit underbart inatt i alla fall. Men skrattade ihjäl oss som vanligt åt allt möjligt, alltid lika roligt.

En födelsedagspresent till mamma och en bok köptes på stan idag. Boken är en fortsättning på deckaren Vecka 36 som var riktigt bra så har stora förväntningar. Plus att den bara kostade 69 kronor nu på bokrean.
Just nu håller jag på att plocka ihop i mitt rum som ser ut som.. Hm.. Ja, ni förstår. Har också Oskar Linnros på i bakgrunden, har verkligen fastnat för honom på senaste tiden.

Godmorgon! Har precis tagit mig upp ur sängen och ska äta frukost snart. Idag ska jag åka en sväng in till stan' med Anna och köpa en sak. Ikväll kommer mormor, morfar, moster och Håkan hit och firar mamma lite, Peter kommer också hem, och sen åker jag till Anna för lite film med henne och Simon.

Nu har vi lite gräs ute på våran gård, hoppas att resten av snön och isen smälter bort fort!

Har precis bakat en kladdkaka till min fina mamma som fyller år idag. Hela familjen är dock inte hemma ikväll så det blir jag, mamma och hunden som får ha lite fredagsmys. Låter jättebra ändå tycker jag!



Imorgon är det ju fredag och efter skolan är det lov! Jag och Elin ska börja lovet med att åka upp till Högbo Ridklubb en sväng och kolla på Pay & Jump, en liten hopptävling. Var ett tag sedan man var där så det ska bli ganska roligt tycker jag.

Vet dock inte vad som kommer att hända på kvällen och resten av helgen. Men vi får väl se!

- 60 dagar kvar till New York

Hej! Just nu har vi en såkallad resursvecka i skolan. Vi repar endast på våra låtar som vi ska ha med på Musikbolaget, är väldigt roligt men grymt intensivt så man är redan slutkörd klockan fyra på eftermiddagen. Men det känns som att våra shower 19-20-21 april kommer att bli riktigt bra, gött!

Idag fick jag hem en hatt från Nelly och ett par ballerinaskor från H&M. Kommer att användas flitigt i sommar!

Söndagsmorgonen har varit lite sisådär och kände mig inte jättepigg inför spinningen så den blev inte av. Däremot tog jag mig ut på en joggingtur i alla fall. Rensade tankarna lite och det var faktiskt mycket skönare att springa i det här vädret än vad jag trodde. Hela sträckan är 3,6 km men sprang kanske 2,5 och jag är nöjd. Nu ska jag hoppa in i duschen, sedan blir det städning av mitt bombnedslag till rum och ikväll väntas det film med Anna.

Har faktiskt suttit framför hela Melodifestivalen ikväll. Gillade Molly Sandén, Mattias och Love Generation. Men resten.. nej. Tycker att hela alltihop har tappat stinget helt de senaste åren, men men.

Har laddat upp med kakor och mjölk nu och ska läsa lite ur Jonas Gardells bok Har man inget liv får man köpa ett som alla andra. En samling med visdomsord, ska bli roligt att läsa. Följer hans twitter lite sådär ibland, det tycker jag att alla andra också kan göra, han är lite skojig. Men en lugn lördagskväll blev det också. Imorgon blir det lite härliga söndagspromenader, spinningpass, städning och plugg. Tjohejs!


Det är faktiskt riktigt skönt med någon dag då och då där man inte har något speciellt inplanerat. Är trött, halvt utvilad efter en tio timmars sömn och har en redig träninsvärk i benen sen i torsdags men det ska ju kännas att man lever. Funderar på att strax dra med mig min ännu tröttare hund ut på en längre promenad i blåsten. Håller på att göra en lite mer exakt planering för sportlovet också, det känns bra. Men första prio är att se till att mamma har en bra födelsedag nästa torsdag, 45 är ett år att fira!

Det känns otroligt skönt med helg nu. En vecka till i skolan och sen är det en hel veckas ledighet istället, ännu skönare. Kvällen blir lugn och sedan får vi se vad jag hittar på imorgon, har ingen aning. Ha en bra fredagskväll!



En väldigt trött tjej vid namn Elvira sitter nu framför datorn och skriver detta. Har varit på bodypump på eftermiddagen med Anna och vi körde tills vi var halvt döda och det är så det ska vara, haha! Nu ska jag gå och lägga mig, börjar tio över åtta imorgon så jag blir tvungen att ta halv åtta bussen. Man blir snabbt van med att börja runt tio och då blir det riktigt jobbigt när man får ett annat schema med nya tider.

Fredag är det ju imorgon också, skönt!
Denna silvriga krage i halsbandsform hittade jag inne på VeroModa idag. Eller jag har faktiskt spanat in det ett tag och idag bestämde jag mig för att slå till! Mycket nöjd, det är så fint.

Skoldagen har varit full utav musikämnen och allt har rullat på som vanligt. Efter skolan gick jag och Elin till Synsam för att hämta ut mina beställda linser + för att laga mina glasögon. Nu är brillorna hela och tre par nya linser ligger redo!
Efter det åkte vi in en sväng till Valbo. Hittade ett jättesnyggt halsband som jag visar om en stund. Hade i övrigt en väldigt rolig eftermiddag, kändes att det var ett tag sedan vi två gjorde något tillsammans!



Skulle mer än gärna ha allt detta här hemma i garderoben. Är helt kär i skorna...

Har alltid tyckt att drömfångare är så fina så idag inskaffade jag mig en egen. Meningen är ju att de ska fånga in alla mardrömmar så att man slipper undan dom. Tror inte på det men det är ändå en fin bakgrund till varför de finns och utseendet är så unikt och fint.

Har haft en riktigt bra måndag. Hyfsade lektioner och sedan häng på stan med Martina och Anna. Hoppade över bodypumpen idag eftersom jag haft lite ont i ryggen de senaste dagarna men imorgon blir det träning i alla fall. Justja, det är alla hjärtans dag då också! Har tyvärr ingen speciell jag kan tillbringa dagen med förutom vänner och familj som självklart också är superviktiga på denna dag ♥

Ikväll ska jag spela piano och plugga engelska. Måste ta tag i några rester och lite annat skolarbete så att jag inte halkar efter. Nästa vecka har vi såkallad resursvecka då vi bara ska repa, repa och repa inför Musikbolaget. Ska bli roligt men troligtvis ganska jobbigt också, det blir ju så intensivt. Efter det har vi en vecka sportlov! Ska iväg till Ludvika några dagar och sen får vi se vad som händer.



Hejsan alla glada. Igår fick jag ett litet "återfall" och låg sjuk hela dagen men idag känns det bättre igen. Får hoppas att det håller sig så här! Ska skriva lite på en svenskauppgift nu och sedan ta en dusch och en promenad med hunden. Fantastiskt väder ute idag, gör mig verkligen på bra humör.

Hej! I onsdags efter skolan mådde jag inte alls bra. Hade mag- och huvudvärk, illamående och hela alltihopa. När jag kom hem sov jag hela kvällen och nu har jag varit hemma från skolan i två dagar. Mår dock mycket bättre nu och det är jag glad för. Spinningen på söndag tror jag i alla fall att jag inte kommer vara med på, känns inte så roligt att vara med på ett jättelångt pass det första man gör när man blivit frisk.

Ikväll ska jag titta på film, äta godis och göra ingenting. Ha en bra fredagskväll!
Jag älskar The big bang theory och speciellt Sheldon Cooper, han är så underbar. Har också precis funnit en kärlek till "gifs" ♥ Och nu ska jag faktiskt sova, lovar.







Klockan halv tio var jag i skolan idag och en halvtimme senare visade det sig att jag började tio i ett och inte tio som jag trodde. Dock använde jag och Anna tiden i ett av ensemblerummen istället. Jag spelade trummor och det är så roligt! Vill kunna välja ännu ett instrument i trean, varför går inte det? Buhu..

Nu har jag suttit och kollar på Wipeout ett tag. Himla roligt att se när människor gör vurpor hit och dit och när Felix Herngren kommenterar allting ligger jag och skrattar för mig själv i sängen, haha. "..och Danmark representeras utav fyra wienerbröd". Nu ska jag dricka upp mitt kaffe och sedan lägga mig! Makes sense?

Ibland saknar jag Högbo Ridklubb grymt mycket. När samma människor åt mellis där klockan tre varje dag, många gamla hästar fortfarande var kvar, när vi alltid skrev upp oss för dressyrpass och uteritter på loven och vi tillbringade julaftonsförmiddagarna med hästarna. Red Lilla Gubben varje torsdagskväll klockan sju för Lena Hammarlund, hade eget träns och täcke som jag köpt åt honom och att gå en speciallektion så sent på kvällen var häftigt.
Ett minne jag håller hårt om är när jag och Lilla Gubben skulle delta i en utbytesdressyr. Först och främst var man tvungen att ha en pall för att knoppa manen, annars får man ju kramp i armarna. Sen hade jag köpt en ny kavaj dagen innan, hade vita handskar och var jättenervös. Det var ju första gången så allt kändes så nytt och stort. Efter vår insats började vi skritta upp mot stallet och då stoppar en person mig och säger att jag ska gå tillbaka. Tydligen gjorde vi tillräckligt bra ifrån oss för att hamna på tredjeplats i kategori D och vara det bästa ekipaget från Högbo RK - åh, vad stolt jag var! Jag och min favorit fick vara med i tidningen och allt.

Sen har vi ju blåbärshoppningen då han vägrade på näst sista hindret och jag flög pladask över på andra sidan hindret, landade på rygg och tappade andan. Men det är en annan historia. Nu pladdrar jag bara en massa minnen... I vilket fall saknar jag allt detta och det gör extra ont när den fina hästen jag fick uppleva allt med inte finns längre.



Började kvart i nio imorse och slutade fem så är riktigt trött efter dagen. Har legat i sängen framför tvn ett tag nu men ska plugga en liten stund innan jag går och lägger mig. Imorgon börjar jag tio och sen efter skolan ska jag dra med mig Anna på spinning. Tänkte "spinna" imorgon, på torsdag och fredag för att förbereda mig lite inför söndag... Spinningpass of doom om man säger så.

Just nu är jag himla trött på vårat väder. Det räcker med kyla och snö nu, ge mig värme och sol istället så att man kan ha fina vårkläder, klackar och solbrillor. Längtar efter sportlovet något enormt också. Ledighet, kanske en tripp till Ludvika, shopping i Stockholm och så vidare ligger tre veckor bort.

Det enda som fattas i min garderobsdel nu är gardiner (bara vanliga korta vita) och en list plus lite vit färg runt "fönstret" i mellanväggen. Ville ha väldigt neutralt för jag tycker ändå att det blir ganska mycket färg med kläder, skor och väskor. Tycker det är väldigt fint i alla fall! Dock har jag slagit huvudet i lampan x antal gånger och då är inte jag överdrivet lång heller...



♦ 77 dagar till New York
♦ 130 dagar till sommarlov
♦ 275 dagar till min födelsedag

Har haft en riktigt mysig förmiddag med Matilda och våra vovvar. Vi gick två längre vändor fram och tillbaka vid sjön och mellan dem satt vi och värmde oss i en av stugorna. Kallt om kinderna men annars var det härligt med solen som låg på och all snö. Nu ska jag fixa mig lite så att jag och mamma kan åka in till Gävle, hoppas att alla har en lika bra dag!







Tappade upp ett varmt bad och låg där ett tag med musik i bakgrunden, tankarna virvlade runt mer än vanligt. Har precis letat fram mina täckbyxor också så att jag kan ha dem imorgon och nu ska jag gå och lägga mig. Tidig fredagskväll för mig men det är alltid lika skönt att hinna med så mycket på lördagen. Helgen känns mycket längre då!

Har precis kommit hem från ansiktsbehandlingen på Annas topp till tå, känner mig fräsch! Nu väntar jag på mat och kikar på Nelly.com, vilka godbitar till plagg som kommit in där.

Imorgon klockan nio ska jag och Matilda som sagt åka till Högbo och gå en långpromenad med hundarna. Blir täckbyxor, mössa, vantar och riktiga vinterkängor för jag tänker då inte frysa. När jag kommit hem från det åker jag och mamma in till Gävle för att kolla runt lite och äta lunch. Låter som en bra lördag tycker jag.

Dagen har varit lite olik en vanlig torsdag. Vi hade ingen ensemble så vi fick sovmorgon, sen behövde vi inte gå på matten då våran ensemblegrupp skulle iväg till Jernvallsskolan för att spela. Det gick faktiskt väldigt bra! När vi kom tillbaka till skolan slängde vi i oss lite mat innan det var dags för spelning nummer två i tältet. Ännu ett framträdande som gick bra. Nu ska jag fixa mig lite och klockan sju ska vi vara i tältet igen för en kvällsspelning. Nu blev det väldigt mycket spelningsbabbel men jag tycker det är kul när det är full rulle.

Hej! Idag hade vi en lunchspelning i ett stort tält på torget i samband med Sandviks 150-årsjubileum. Det gick bra och publiken verkade gilla det vi framförde så jag är väldigt nöjd. Imorgon blir det tre spelningar, en klassrumsspelning med information om vårat program och två "tältspelningar". Vi ska faktiskt spela strax innan Mange Makers på kvällen, kul!

Så imorgon blir det spelningar, på fredag ska jag på ansiktsbehandling på Annas topp till tå och i helgen ska jag och Matilda ut och gå i Högbo med hundarna. Ska också trycka in lite träning och plugg däremellan, men det funkar nog.