Ja, det här var ju inte jättelängesedan men det har ju ändå hänt saker. I oktober var det 70-talsfest hemma hos Charlotte. Var väldigt roligt och alla var så snygga! Sen hade vi en rolig spelning på Valhalla här i Sandviken, en "vuxenfest" som det kallades och det var lätt en av de roligaste spelningarna vi haft tycker jag i alla fall. Publiken var med och jublade hela tiden trots lugna låtar och det var ständigt drag, så kul! Sen hade vi ju våran PR-turné med estet också, gick väldigt bra och hade många spelningar lite här och var i och utanför Sandviken. 
 
 
I november tog jag tåget till farmor och farfar i Gräsberg igen. Fick tidiga födelsedagspresenter och myste med släkten, sköt lite gevär och sådant. En vecka senare fyllde jag 18 år, finally, och på fredagen firade mig genom att äta middag här hemma ute på en uppvärmd altan och sedan gå på Lobby här i Sandviken. I slutet av månaden flög jag och mamma utomlands till England vilket också var en höjdpunkt i år. Himla fint och det blev lite shopping och turistande. Var ju inte så längesedan jag skrev om det, haha. Var också på Saco-mässan och tänkte lite på min framtid och vad man ska syssla med efter studenten!
 
 
Och i december har det väl inte hänt överdrivet mycket. Vi hade en invigning för Kulturcentrum som vi estetare flyttar till nu efter jul vilket just nu inte känns helt hundra. Men det är ju som det är och det är väl "tur" på något sätt att vi bara har en termin kvar. Missförstå mig inte, skulle göra så mycket för att få vara med min klass längre än tre år, ni är underbara. Inte heller bara min klass, hela estet. Justja! Den åttonde var jag ju på Scorpions också, väldigt bra. Sen var det ju julafton och Stockholmsresan nu i veckan... Det har varit ett bra år som bara sprungit förbi.
 
I juli hände det mycket. Var i Stockholm på Gröna lund, var på stranden och badade med Cornelia och Anna första och enda gången i år, åt gudomlig mat på Church street och var i Öregrund och Stockholm direkt därefter med min kära mor. Stod också vid Bångs med Martina och fiskade, började övningsköra ordentligt, firade Josefine hemma hos henne i Österfärnebo och sov över hos Emelie i Kungsgården. Det var ganska mycket på en månad tycker jag, härligt!
 
 
Justja! I augusti hade vi ett Johnny Depp-maraton. Åt kebab framför film med härligt sällskap, perfekt kväll. Födelsedagsfirande för morfar, kul hemma hos Jasmine i Hofors, Thomas Ledin-konsert på Göransson Arena, åkte till pappa och bröderna i Furuvik och såg sedan Veronica Maggio i Furuviksparken med Cornelia och Martina. Sen började ju skolan igen också och var inte ett dugg ledsen över att vara tillbaka.
 
 
I september var min och Annas familj bjudna hem till min fina moster, roligt att våra föräldrar umgås tycker jag. Sen hade vi en spelning utanför Folkets hus på en jättestor scen, kommer ihåg att vi var ganska missnöjda med att vi endast fick spela akustiska låtar.. Men missnöjda var vi inte när vi fick beställa våra studentmössor. Min är så fin och längtar tills jag får den, haha. Trots att det samtidigt är väldigt jobbigt att behöva gå ut gymnasiet. September avslutades med en maskeradfest hemma hos Cicci.
 
Imorgon är det ju sista dagen av året och då ska jag träffa min kära barndomsvän Maria-Therese, eller Marrie som jag alltid kommer att kalla henne. Ska handla lite saker på stan' också, som strumpbyxor och sånt behövligt till kvällen. Känns väl lite kallt att gå barbent till klänningen? På kvällen blir det fest hemma hos Hanna, ska bli så roligt att fira nyår med henne och resten av estetarna som ska dit. Vad jag tycker om er!
 
Idag har jag klarat av körkortsfas B, tycker att jag varit duktig som äntligen tagit tag i det och gjort både A och B under gårdagen och idag. Ska köra lite till hemma, boka in körlektioner, halkbana och risketta och verkligen köra på nu. Bokstavligen då. Har också lagt upp skor på Tradera.se idag så sitter och håller tummarna om att det är någon som vill buda på dem.
 
I april hände det som varit roligast i år tror jag. Musikbolaget; krogshowen vi hade med skolan och resan till New York med mamma och Peter. På Musikbolaget hade jag Från och med du (Oskar Linnros) som egen låt och medverkade i mycket annat också. Galet roligt var det och skulle jättegärna göra något liknande igen och igen. Underbara minnen! New York var också fantastiskt, en stad jag utan tvekan vill åka till igen.
 
 
Under maj månad fyllde både Elin, mormor och Matilda år så då var det mycket firande. Det var också väldigt varmt så utomhus var man ofta!
 
 
I början av juni var det dags att fira Matilda som fyllde år den sista. En väldigt rolig middag hemma hos henne som slutade med utgång för de myndiga och hemgång för oss andra, haha. Sen var det ju skolavslutning också och jag var så jäkla förkyld då. Förstår inte hur jag kunde bli så täppt och allt när det var i mitten på juni? Helt plötsligt och kunde inte sjunga min låt som jag planerat att göra heller. Var också en härlig midsommarafton och middag hemma hos Elin i Jäderfors!
 
I januari skaffade jag instagram! En väldigt viktig händelse, haha. Men vad gjorde jag innan liksom? Nu är jag helt fast och beroende som få (asmånga). Det var också födelsedagsfirande i form utav en middag med prinsesstema när mina fina Anna och Helen fyllde 18.
 
 
I februari var både i Ludvika och Stockholm. Den lilla resan till Ludvika då var så himla behövlig, det var en lättnad att komma dit ut till farmor och farfars mysiga hus och gå promenader ute i solen. Måste dit snart... Och Stockholmsresan var med Elin. Shopping och vandrande som en vanlig resa dit, också väldigt härligt när vi gick runt en bra bit och det var kallt ute när solen sken samtidigt.
Sen var Matildas och min promenad i Högbo med hundarna väldigt rolig. Selma var bäbisliten och det var galet kallt ute. Täckisar och tjocka jackor var på!
 
 
Och i Mars månad var jag i Ludvika igen hos farmor och farfar. Vi var bland annat ute och pimplade och göttade oss i solen. Hur kunde det vara sånt underbart väder hela tiden? Ge mig. Började också cykla till skolan istället för att åka buss, åh jag längtar.
Får inte heller glömma att jag, Anna och Jasmine var ute på Heartbreak Hotel/Slick. Första gången jag var ute och vi hade väldigt roligt!
 
 
Fortsätter sen med resten av året, är så roligt att gå igenom vad man har gjort av dagarna.
Idag har vi kommit hem efter två dagar i vår huvudstad. Det var jag och Elin som åkte ner igårmorse, mötte upp mamma och Peter som redan var där och bodde på hotell Malmen på Söder. Har gått så himla mycket känns det som, haha. Har i alla fall shoppat lite och ätit den alltid så underbart goda hotellfrukosten.
 
Ikväll ska jag lägga mig tidigt, tänkte gå och borsta tänderna alldeles strax, för imorgon ska jag möta Elin klockan åtta på gymmet. Waste no time, typ. Men det känns verkligen som att man äter sig igenom jullovet... Det är julmat hit och dit och sedan gör man ju oftast något roligt på lovet så då blir det ju också så att man äter onyttigare och på något sätt så mycket mer. Herregud.
 
Har du träffat några nya personer?
Ja, bland annat de som började ettan nu i höst och människor vi spelat med/för under hösten
 
Har de påverkat dig positivt/negativt? 
Positivt, känner väl inte alla men det är ju positivt att man mött lite nya människor
 
Har du gjort någonting i år som du inte gjort förut? 
Ja, det har jag. Finns många saker men t.ex. varit i både USA och England.
 
Hade du några nyårslöften? Höll du dem?
Nej, det hade jag inte. Jag har aldrig hållit ett nyårslöfte förut så kände att det inte var någon idé, haha. Kanske ska ha det till 2013 dock.
 
Någonting/någon du saknar 2012 och vill ha 2013? 
Har ju inte haft någon sol- och badsommar men jag vet inte heller om jag saknat det särskilt mycket. Gillar inte shorts och linne liksom, men att ha några veckor med sol och klänningar skulle ha varit skönt trots allt.
 
Det bästa du har gjort i år? 
Åh, vad svårt. Var väldigt roligt med allting kring Musikbolaget i våras och utomlandsresorna jag var på. Så det var väl det bästa.
 
Ditt största misstag? 
Att jag försökt glömma vissa saker på fel sätt och att saker spårat ur ibland men shit happens, typ.
 
Hur har du firat/firar jul i år? 
Firar den hemma hos moster som vanligt antar jag, med familjen ♥
 
Vilka datum från 2012 kommer du alltid att minnas? 
28/6, 6/11
 
Låtar som alltid kommer påminna dig om 2012? 
Oskar Linnros - Från och med du
Pointer Sisters - I'm so excited
Kool & The Gang - Celebration
Harry Belafonte - Banana boat
Mumford and sons - Winter winds
Mumford and sons - White blank page
 
Vad önskar du att du hade gjort mer? 
Använt sommarlovet till att faktiskt GÖRA NÅGONTING. Gud, vilket slappt sommarlov det var. Och det var mitt sista liksom. Men önskar också att jag umgåtts mer med mina fina vänner som jag har för snart kanske vi inte har lika mycket kontakt nå mer om man flyttar eller så. Vill inte ens tänka på det.
 
Vad önskar du att du hade gjort mindre?
Jag har ingen aning. Mindre? Bra fråga.
 
Vad är det pinsammaste du gjort i år? 
Ja, det har väl gått lite snett på någon fest men annars är det väl okej på den fronten haha.. Kanske..
 
Har du legat på sjukhus under 2012? 
Nej
 
Skadat dig eller varit allvarligt sjuk?
Nej, jag har klarat mig.
 
Vad gjorde du på din födelsedag 2012? 
Var i skolan på dagen och fick tusen grattis från olika fina människor och firade sedan hemma med familjen på kvällen. Åt världens godaste mat som jag fått bestämt, underbar 18-årsdag.
 
Vem fick dig att må bra? 
De människorna som går på estet med mig är de som får mig att må bra varje dag.
 
Har du förlorat någon vän i år? 
Ja.
 
Vem saknade du? 
Saknade och saknar finaste Lilla Gubben, om han bara stod där fortfarande och jag kunde åka dit och klappa på honom när jag ville.
 
Har du flyttat under 2012?
Nej, det har jag inte.
 
Vad ska du göra nu på jullovet? 
Försöka slappna av lite. Men emellan varven plugga ändå, främst körkort men också matte - skoj. Och fira nyår såklart, men bästa esteterna.
 
Har du varit gladare eller ledsnare i år jämfört med förra året? 
Både och. Det första halvåret var väldigt bra överlag och nu mår jag också bra.
 
Vad ser du fram emot 2013? 
Att göra allt som hör studenten till. Dock är det väldigt blandade känslor vad gäller det då jag egentligen inte vill gå ut skolan. Kan jag bara få gå tre år till, snälla. Sen ska jag åka till Berlin med Elin vilket ska bli galet kul!

Har du några mål som du vill uppnå 2013? 
Vill komma i form och träna hårt så det är väl ett mål (inte det ovanligaste att vilja uppnå, haha) men också vara nöjd med mina betyg och med min skoltid när jag går ut gymnasiet. Det är nog det svåraste, att få mig själv att vara nöjd med mina prestationer.

Ibland känner jag mig riktigt känslosam och kreativ och vill bara få ur mig alltihop på en gång. Vill skriva en bok, skriva låtar, spela piano och sjunga högt, rita, måla och dansa. Det bästa är dock att sjunga. Skriksjunga och få ur sig alla känslor i en känslosam låt där texten stämmer med mig själv.
 

Nu har vi lussat klart för i år och äntligen får man ta det lite lugnt. Eller ja, idag har vi ju både invigning av Kulturcentrum och en spelning på Lusseinnebandyn men efter det då. Har precis ätit frukost nu och ska strax gå till bussen som tar mig till gymmet!

Gårdagen var väldigt lyckad!
Klockan kvart över två hade vi ett luciatåg på Plangården vilket gick sådär. Men det var vårat första tåg för i år så det kanske beror på det. Sen gick vi hem till Jossan för att fixa oss lite och äta innan förfest. När det kommit lite folk dit blev det ölspel, musik och skratt innan vi åkte till Göransson Arena för att kolla på Scorpions - de var så bra! Mötte några till på arenan också och det blev en riktigt bra kväll.
 
Godmorgon! Så glad över att det är första advent idag, mysigaste som finns med juletider. Mamma håller på att baka saffransskorpor och jag spelar julmusik för fullt. Vill julpynta snart och dricka glögg i massor.
 
Idag har jag lite saker jag ska beta av, är ganska stressad av skolan just nu. Senare på eftermiddagen runt 5-6 ska jag iväg till gymmet med Elin också, ska komma igång igen nu. Har på tal om det träningsvärk sen jag skottade snö igår, bra..
 
Älskade december, äntligen är du här. Sitter nu och fixar lite med internetbanken men ska snart kolla lite på film. Hade tänkt att gå upp imorse, äta en god frukost och sedan lägga mig igen men det blev inte riktigt så. Istället gick jag ut med mamma och skottade snö, haha. Här är lite bilder från gårdagen och från imorse!