Den 26 juli åker jag och min kära mor till Chania på Kreta i Grekland. Vi stannar där från fredag till fredag och längtar så oerhört mycket till att få ligga i solen, bada i pool och hav och turista lite. Dock är det ju ganska långt dit (180 dagar enligt Days Until på mobilen) men det är bra att ha saker att se fram emot! Sist mamma och jag var i Grekland var vi på Rhodos 2009 och vad jag minns var det mesta riktigt bra. Vi ska bo på ett hotell som heter Panorama och det ser riktigt fint ut på bilderna!
 
Hej! Nu har jag varit hemma ifrån skolan tre dagar i rad, har mått bättre kan jag säga. Igår kunde jag knappt prata för att halsen gjorde så hemskt ont men idag kan jag i alla fall fatta mig kort utan att dö till hälften. En vanlig men så brutal förkylning. Har under de här dagarna sett två säsonger av Happy Endings och Pride and Prejudice två gånger (gud, vad jag älskar den filmen. Alltså; Mr Darcy... Mmmmmm) och sen sover man ju om vartannat och äter vid helt konstiga tider så har ingen tidsuppfattning kvar, tror jag.
 
Imorgon går jag nog inte till skolan, känner mig inte tillräckligt okej för det ännu, men på fredag är det nog dags. Saknar de fina estetarna jättemycket så fort man blir borta någon dag eller två.
Idag tog Tilda mi sitt körkort, vad duktig hon är! När vi åkte runt där bara för att blev jag väldigt motiverad till att kämpa vidare med mitt egna. Blev en sväng in till Valbo med mamma lite senare och då fick jag köra på motorväg i en mindre snöstorm... Man såg ju inte så jättebra. Men vi kom fram säkert i alla fall och nu ikväll har jag suttit med fas C. Klarade den nyss och fick 64/70 rätt! Vad skönt att den också är godkänd nu.
 
Godmorgon! Idag har jag bara en lektion och det är matte klockan 13.15-14.35 vilket känns väldigt skönt. Inte för att jag egentligen vill gå på matten då men hellre en lektion än fyra som det brukar vara. Gårdagen blev väldigt bra ändå. Vi hade ett upprop på Kulturcentrum där vi ska börja nu och gå sista terminen på och efter det var det lunch, svenska och samhällskunskap. Musiklektionerna börjar inte förrän på måndag så det är därför jag bara har en lektion idag och är ledig imorgon! Fick även reda på igår att jag fick MVG på mitt samhällskunskapsprov om stat och regering. Känns grymt bra.
 
Har ätit frukost för ett tag sedan och ska göra mig i ordning nu. Får se om jag äter lunch tillsammans med Matilda idag, annars blir det väl här hemma innan min korta skoldag. En till sak som känns bra med idag är att jag faktiskt har ett passerkort att använda nu. Lämnade in mitt igår eftersom det inte fungerat sen hösten i ettan och det var ju ett tag sedan, tog äntligen tag i det... Haha.
 
Lätt A-fil med banan, valnötter och lite kokos + en kiwi, ett kokt ägg och kaffe.
Idag gick jag upp 08.30, känner att det var i det senaste laget eftersom det är skola imorgon och då måste jag väl gå upp ännu tidigare. Hur ska jag lyckas med att inte sova över? Det är frågan. Åt en god frukost, tog en dusch och gick sedan en lite längre promenad med hunden. Superhärligt väder ute men halt som satan och jag tyckte tydligen att det var bra att ha joggingskor när det är som mest is ute. Var inte så att jag gled omkring hela tiden heller. Men resten av dagen kommer gå åt till plugg och städning utav kaoset som ska föreställa mitt rum.
 
Herregud, dagarna bara flyger förbi. Är det redan den sjunde? Eller ja, i princip den åttonde då. Idag har jag varit hemma hos mormor och morfar på lunch. Borde åka och hälsa på dem oftare! Sen var jag på helkroppsmassage på Annas topp till tå och tiden har nog aldrig gått så fort. Timmen bara rusade förbi men det var ju i alla fall väldigt skönt och behövligt. Men som sagt, skulle kunna ligga där i minst tre timmar (drömmer mig bort)..
 
Imorgon är det sista lovdagen innan vi börjar skolan igen. En ny termin börjar och det är massor som ska göras. Projektarbete som jag är lite stressad över, uppgifter som ska in, piano- och sångläxor men samtidigt en massa förberedande inför studenten. Den tjugosjätte februari är det dags för studentkryssningen som ska bli så rolig! Ska dela hytt med Martina, Matilda och Anna - kommer vi skratta lite eller? Herregud. Sen är det ju bal som jag tror att jag har bestämt mig för att gå på ändå. Var så osäker på om det var något för mig egentligen men det är väl ett minne som man kommer ta med sig och det är ju alltid roligt att umgås. Har i alla fall beställt en klänning som jag kanske kommer ha på mig.. Och till slut är det ju själva studentveckan som jag hoppas att alla i klassen ser fram emot! Då blir det att fira varje dag med festligheter och umgänge. Åh, det kommer bli så roligt mitt i allt det sorgliga med att lämna varann.
 
Har förresten spikat påsklovet som ett mål - då ska jag ha körkort! Det är bara att köra på då. Bokstavligen.
 
Nej, men tjena. Känner mig sliten trots att jag snart vilat nästan hela tiden ett helt jullov? Hmm. Idag går jag i alla fall runt i långkjol och längtar lite efter värme. Vår och höst är de bästa årstiderna tycker jag, men ändå erkände jag idag för mig själv att jag kanske tycker om sommaren lite ändå. Varma sommarkvällar som man kan tillbringa på stranden runt en eld med sina bästa, ta nattdopp, gå i klänningar och kjolar varje dag (blir tokig på shorts..), bli brun, få fräknar och solblekt hår, inte behöva mer ytterkläder än ett par tunna skor och äta frukost ute på altanen. Men håller fortfarande fast vid att skinnjackeväder är bäst! Ni vet när det bara är lite för kallt för att gå utan jacka men för varmt för vinterjackor - det perfekta vädret! Plus sol och slaskfri asfalt såklart.
 
Idag har jag i alla fall varit ute på en kall morgonpromenad med hunden våran och sedan bara gått runt här hemma. Städat lite i mitt rum och kollat på tv, så som söndagar är. Har bestämt mig för att äta lite nyttigare (åh, typical nyårslöfte men ja, ja) och äta en stor frukost, lite mindre lunch och lite mindre middag. För mest energi måste man ju få av frukosten på morgonen. Imorse åt jag smått brända (masterchef man är) bananpannkakor med resten av bananen på sidan och till det drack jag en kopp kaffe och egenpressad apelsinjuice.
 
Nyår firades med förfest hemma hos Martina och sedan fest hemma hos Hanna. Var roligt tycker jag och vi borde ha fler estetfester.. Hoppas på att det blir en snart igen! Hoppas också att alla andra hade en bra kväll/natt och att det finns något med 2013 att se fram emot.
 
 
Kollar igenom bilderna jag tog. Som vanligt är det en massa egobilder på mig och Jossan med olika poser men inte en enda på fyrverkerierna? Inte en enda bild på när vi skålar vid tolvslaget eller så? Dåligt jobb av fotograf-jag.
Det känns ju som att jag precis hade hunnit vänja mig vid att skriva "2012" i rubrikerna och nu är det dags att börja om igen. Idag har jag varit på ansiktsbehandling på Annas topp till tå och det var skönt att ha en anledning till att gå upp i bra tid. Ställde mig och gjorde bananpannkakor till frukost innan, att jag har ork, alltså.. Ska senare försöka ta tag i körkortsfas C också, undrar hur det går.
 
Nu ska jag göra mig lite té och kolla på en film på datorn.. Dagens i-landsproblem: vilken film ska jag titta på?